torsdag 27 oktober 2011

Reklamen på min blogg

Nu när jag förgyller min blogg med konsumentinformation ser man lite tydligare hur allt fungerar. Google och Facebook vet allt bra mycket om oss, men jag har inte riktigt sett resultatet tidigare.

Det visste man ju redan tidigare, men det syns så tydligt här nu. När man söker i Google, när man trycker Gilla i Facebook, läser artiklar i webtidningen, när man mailar eller skriver på bloggen etc, överallt lämnar man ju spår som analyseras, men hur används den infon? Är det farligt? Risker?
Du gamle man...

Har man tidigare googlat mycket om resor och söker på "Egypten" får man mest fram resor till Egypten, har man googlat mycket om gammal kultur får man nog upp Tutankamon i stället, det fungerar ju så. Dom ger förslag dom tror man är ute efter och samma sak med t.ex. Facebook, visst blir vi styrda. Jag får upp reklam för Margaretas tandläkare t.ex.

När Margareta kollar på min blogg tycker AdSense (Google) att hon ska köpa smycken och vinterskor, jag ska kolla in några resesiter, söka jobb och ta snabblån tycker dom. Fettsugning och vackra kvinnor var aktuellt igår... Det är väl för att jag ofta kollar motionssiter så AdSense tror väl att jag vill gå ner i vikt, och det där med kvinnor är väl för att jag skriver "Margareta" rätt ofta här på bloggen eller har kanske AdSense noterat att jag har många vackra kvinnor som läsare? Visst förstår jag att det här är borde diskuteras och kanske regleras, eller är det här priset för att allt är gratis på nätet?

Och reklamen som visas på den här bloggen är den som AdSense tror att just du är intresserad av, så är du ofta ute på skumma siter så blir du avslöjad här! Jag kör bloggen reklamfinansierad ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar