fredag 17 september 2010

Valrörelsen är över, slutdebatten kvar

Skönt att det är över tycker nog de flesta, jag med tror jag, även om jag gillar debatterna. Slutdebatten i kväll.

Men det var roligare förr när det kunde bli lite kafferumsdiskussioner på jobbet och man själv kunde vara med och munhuggas lite, t.ex. hos seniorspinnandet är det försiktigt med politiken i eftersnacket efter spinningen. Och kanske tur det, en del tar det så allvarligt om man inte håller med, lätt att bli osams om man pratar politik.

Förr var slutdebatten på TV den stora, viktiga finalen, det var inte så många andra debatter, men nu har det debatterats så mycket i alla kanaler och på radio att alla argument har väl redan sagts. Det blir nog inget nytt i kväll. Men hoppas i alla fall dom osäkra väljarna kollar och bestämmer sig för att rösta. Gärna Rödgrönt.

Jag får nog inte se den själv, vi har några barnbarn hemma. Det är så sällan dom är här hemma i Västerås, så det är klart att dom har första tjing på fjärrkontrollen. Jag får kolla lite under reklampauserna.

Får jag önska något prioriterat ämne i kväll så vore det sjukförsäkringen. Reinfeldt och Alliansen är för tuffa mot dom som har allra svårast. Det är obegripligt för mig att dom har gått igenom den här valrörelsen utan mer kritik för sin behandling av sjuka, man har läst för många exempel om sjuka som kommit i kläm och tom tagit livet av sig medan Reinfeldt bara pratar om arbetslinjen. Skulle vara intressant om han i alla fall visade lite sympati för dom sjuka - det kanske kommer i kväll. Jag får läsa recensionerna i morgon.  
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar