måndag 23 augusti 2010

Nu börjar det bli löjligt

Visst, det är fint att vi pensionärer verkar bli årets vinnare, idag blev vi lovade ytterligare 2,5 miljarder av Alliansen, men nu börjar det bli löjligt.
 
Dom Rödgröna har lovat att skatten ska bli lika för pensionärer som för andra. Pensionärernas skatt ska sänkas. Skillnaden ska bort. En självklarhet.

I  förra veckan satt både Reinfeldt och Olofsson i radion och tyckte att det var rätt att ha en högre skatt, men nu efter ett par dar fläskar dom på med en extra sänkning på 2,5 miljarder som kan bli mer och nu har "skatteskillnaden inget egenvärde". Vad har hänt över helgen? Och hur kan förtroendet för Reinfeldt vara så stort när dom så oblygt röstfiskar bland oss pensionärer och byter fot på ett par dar.

Nä, jag litar inte på Alliansen i det här fallet. Om dom vinner kanske pensionärernas skatt sänks, men får det gå några år så har nog skillnaden ökat igen. Det är ingen alltför vild gissning.

Vinner dom Rödgröna så sänks nog också pensionärernas skatt, men att få den lika som andra kommer att ta mer än  fyra år. Det är nog inte heller en alltför vild gissning.

Och under veckorna som är kvar fram till valet får nog vi pensionärer ytterligare några miljarder som röstbete, den gissningen är inte heller så vild.

I morron ska jag lyssna på dom Rödgröna på torgmötet i Västerås - Sahlin, Wetterstrand, Eriksson & Ohrly, dom kommer alla fyra. Har dom nåt ytterligare åt oss pensionärer? Jag tycker nog  det räcker nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar