söndag 18 april 2010

Kul med datorn

Det är banne mig skoj med datorn.

Jag hittade en kurs på nätet i Sociala Medier som gett mig en massa nya tips och kunskap som jag behöver för att sätta ihop en egen kurs för mina kamrater i Aktiva Seniorer. Den här gratiskursen innehåller nästan exakt allt det som jag tänkt ta upp på min egen kurs i höst, så va fint att jag tänkt rätt vad som är bra att kunna. Tänkt rätt som vanligt eller för en gångs skull..?

Men en hel del nytt är det också, det är inte så lätt att hänga med i alla nya program och trender på nätet här hemma på kammarn, enklare för dom som rör sig ute bland datafolk. Men jag läser lite databloggar, och framför allt min trendguru Tommy K Johanssons blogg och jag litar i stort sett på honom, Office 2010 skrev han om idag, det kör jag redan, man vill ju hänga med.

Och i kursen fick jag testa Animoto för att göra bildspel. Det var rätt enkelt, men det är bara det att det finns så många såna program att välja på, hur väljer man rätt? Och nya kommer det väl nästan varje dag. Det fina här var det var lätt att lägga på lite musik Så här kan man visa några kort, det tar ju bara fem minuter att fixa till'et:  

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar