tisdag 20 april 2010

Fusionsenergi

Det är inte lätt att hänga med som senior, nu måste jag lära mig lite om fusionsenergi också och bestämma mig  om jag tycker det är bra eller dåligt.

Som tur var var det ett program igår på TV, Vetenskapens Värld, så nu kan jag i alla fall allt om det. Och jag behöver kunna det, det var senaste bastusnacket efter förra seniorspinningen. Ett par av gubbarna var rätt bra insatta, men dom hade så olika åsikter så dom kan behöva nån som sätter dom på plats och talar om hur det egentligen är. Som jag tex. Nästa spinningpass med bastu är i morgon.

Fusionsenergi läste jag om redan på 60-talet som lösningen på alla energiproblem, men det är långt kvar, om dom nånsin kommer att lyckas.Det svåra är att klara reaktorns 150000 grader, men det är världens tredje dyraste forskningsprojekt, och när dom bränt några 100 miljarder till och ligger före Apollo och ISS så har dom nog lärt sig klara  det lilla problemet. Eller ska jag hålla med dom som tror att det är omöjligt? Jag måste bestämma mig.

Ett annat inslag handlade om Craig Venter som inom några månader är klar med att skapa konstgjort liv. Vad ska man tycka om  det då? Det är mycket att tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar